Sałatka wiosenna z grillowanymi filecikami i szparagami

4 porcje porcja
10 MIN Czas trwania
Łatwy Poziom trudności

Składniki

2 opakowania Garden Gourmet - Fileciki Roślinne
1 główka sałaty masłowej
1 pęczek rzodkiewki
100 g umytego groszku cukrowego
2 cebule dymki
300 g zielonych szparagów
100 ml jogurtu
2 łyżki startego parmezanu
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy z ziarnami gorczycy
1 łyżeczka suszonego estragonu
pół wyciśniętej limonki
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wyjmij liście sałaty, porwij je na duże kawałki i rozłóż na 4 talerzach.

Umyj rzodkiewki i przekrój je na pół. Doprowadź wodę do wrzenia i gotuj groszek cukrowy przez 1 minutę, odcedź i wypłucz. Dymkę pokrój w krążki i nałóż wszystkie warzywa na sałatę.

Podgrzej patelnię grillową. Szparagi polej łyżką 2 łyżkami oleju, a grillowane fileciki pozostałymi 2 łyżkami. Smaż szparagi przez około 5 minut. Po upływie połowy czasu dorzuć grillowane fileciki na patelnię i podsmaż.

W międzyczasie przygotuj dressing. Połącz jogurt, parmezan, musztardę, estragon i sok z limonki. Ułóż grillowane fileciki Garden Gourmet i szparagi na sałacie, dodaj dressing.
Sałatka świetnie smakuje z bagietką.

Nutritional Information
Per Serving
Energy
435.21 Kcal
Carbohydrates
20.54 g
Protein
30.08 g
Fats
25.77 g