Nuggetsy z „kurczaka” w kukurydzianej panierce

2 porcje porcja
30 MIN Czas trwania
Łatwy Poziom trudności

Składniki

1 opakowanie Grillowane fileciki roślinne Garden Gourmet
1 opakowanie Chipsy kukurydziane nachos
1/2 Szklanka Bułka tarta
2 Sztuki Jajka
1 Łyżka Mąka
1 Łyżeczka Mielona cebula (opcjonalnie)
1/2 Łyżeczka Mielona kolendra (opcjonalnie)
1/2 Łyżeczka Czosnek granulowany
1 Trochę Pieprz kajeński do smaku
1 Trochę Sól
1 Trochę Olej do smażenia
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Nachosy zmiksuj z bułką tartą w malakserze lub przy pomocy blendera. Jajka wbij do miseczki i dokładnie wymieszaj widelcem. Do osobnej miseczki wsyp mąkę oraz przyprawy.

Fileciki dokładnie obtocz w mące, a następnie zanurz w jajku i opanieruj z każdej strony w kukurydzianej panierce.

Rozgrzej olej do 180 st.C. Smaż nuggetsy partiami, aż staną się złociste i chrupiące. Podawaj z sosem czosnkowym.

Nutritional Information
Per Serving
Energy
405.56 Kcal
Carbohydrates
25 g
Protein
31.7 g
Fats
18.04 g