Bajgiel z grillowanymi filecikami i sosem musztardowym

4 porcje porcja
20 MIN Czas trwania
Łatwy Poziom trudności

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet FILECIKI ROŚLINNE
4 bajgle
20 g szalotki
20 g rzeżuchy
40 g startej marchewki
40 g orzechów włoskich
20 g kiszonych korniszonów
125 gramów jogurtu roślinnego
20 g musztardy z ziarnami gorczycy
1 łyżka świeżej pietruszki
trochę czosnku w proszku
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Przygotuj grillowane fileciki Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Przygotuj sos: pietruszkę i pikle posiekaj bardzo drobno. Wymieszaj z czosnkiem w proszku, musztardą i jogurtem warzywnym. Skosztuj i dopraw w razie potrzeby.

Pokrój orzechy włoskie i szalotkę na plasterki. Bajgiel przekrój na pół i rozprowadź sos musztardowy na dwóch połówkach. Rozłóż orzechy na dolnej części bajgla.

Na wierzchu połóż marchewkę, rzeżuchę, grillowane fileciki i szalotkę. Przykryj całość drugą połową bajgla.

WSKAZÓWKA: Rzeżuchę możesz zastąpić rukolą.

Nutritional Information
Per Serving
Wartość energetyczna
456.05 Kilokalorie
Węglowodany
60.06 Gramy
Białko
24.91 Gramy
Tłuszcze
12.96 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu